Filteren
 KIES UW AUTOMERK KIES UW KLEUR BESTEL

KUNT U DE KLEURCODE IN UW AUTO NIET VINDEN?  KLIK HIER VOOR INFORMATIE.
KLEURCODE NIET GEVONDEN? SELECTEER DAN "NIET GEVONDEN" EN PLAATS KLEURCODE IN VELD OPMERKINGEN.
 
Sorteer op:

 

LAKSTIFTEN VOOR UW AUTO KOPEN

Op zoek naar lakstiften voor het repareren van een kras in de lak van je auto of motor? Die vind je in het assortiment van 123autolakken. In ons assortiment vind je lakstiften in alle kleuren, van alle automerken en voor alle types. Zelfs RAL kleuren! Zodoende kunt u de lakschade aan uw auto of motor gemakkelijk camoufleren. De lakstiften worden speciaal gemengd aan de hand van de door u opgegeven kleurcode.

Maar wat is het verschil tussen een lakstift, lakpen en een spuitbus? Hoe weet u welke lakstift u nodig heeft en hoe gebruik je een lakstift? Kan men dat zelf doen of kan alleen een autogarage dat? En moet je de plek waar je de autolak stift hebt aangebracht eigenlijk ook nog op een speciale manier onderhouden? Op deze vraag en meer vragen geven we antwoord, zodat u precies weet wat u moet doen voor het herstellen van lakschade aan uw auto of motor.

 

WAT ZIJN LAKSTIFTEN?

Maar wat zijn lakstiften? Dit worden ook wel correctiestiften genoemd. Een lakstift is een klein flesje dat gevuld is met een autolak en een mengkogel. Het flesje waar de autolak in zit wordt afgesloten door middel van een draaidop waar een kwastje aan zit. Met gebruik van deze stiften kunt u de lakschade van motor of auto herstellen. Dit is ideaal wanneer er een klein krasje is ontstaan in de lak van de auto.

Bij het inparkeren van de auto is een klein krasje zo gemaakt, maar ook kleine opspringende steentjes van bijvoorbeeld een grindpad kunnen een nadelig effect hebben op de autolak van uw auto of motor. Het laten herstellen van de schade bij een professioneel bedrijf kan een vervelende kostenpost zijn. Dankzij de lakstiften van 123autolakken kun je de schade zelf herstellen, zonder dat je de schade hoeft te laten herstellen door een prijzige autogarage.

 

SCHADE EN ZOEK DE JUISTE LAKSTIFT:

Heeft u door een ongeluk of om een andere reden schade aan de lak en zoek de juiste lakstift die aansluit bij de kleurcode van je auto? Schade is vervelend, maar gelukkig kunt u de schade herstellen met behulp van de lakstiften uit ons assortiment. Voor het bestellen van de juiste autolakstift is het allereerst van groot belang dat u bijvoorbeeld precies weet welke bordeaux rode kleurcode de auto heeft.

U wilt immers dat de kleur identiek is aan de oorspronkelijke lak en dat de lak overvloeit in de al bestaande lak. Deze code is een internationaal bepaalde code voor bijvoorbeeld een specifieke parelmoer witte autolak of een mausgrau auto. Dit kan een kleur van een bepaald automerk zijn, of een van de veelgebruikte RAL kleuren. RAL-kleuren zijn standaard kleuren die gemakkelijk bij gemaakt kunnen worden. Er bestaan in totaal 213 RAL-kleuren.

 

KLEURCODE VAN DE AUTO

Veel mensen denken dat je de kleurcode kunt achterhalen aan de hand van het kentekenbewijs of het kenteken. U vindt de kleurcode echter niet op het kentekenbewijs van de auto, maar op het VIN-plaatje. Dit plaatje wordt ook wel het chassisnummer of het Voertuig Identificatienummer genoemd. Ook staat deze code vaak vermeld in het onderhoudsboekje. Het VIN-plaatje zit op verschillende plekken in de auto geplakt, dus het is lastig om zo 1,2,3 te zeggen op welke plek u het plaatje terugvindt.

 

WAAR VINDT U DE KLEURCODE?

Waar deze precies zit, verschilt namelijk per merk en per model. De kleurcode van de lak staat vaak in het onderhoudsboekje, maar je kunt hem ook op een andere manier opzoeken. Bijvoorbeeld met gebruik van het handige overzicht op onze website. Dit overzicht toont per merk en model aan op welke plek het VIN-plaatje zich bevindt. Zo kunt u hem makkelijk vinden.

Lukt het u niet om de kleurcode te achterhalen? We kunnen de kleurcode voor u achterhalen met gebruik van de kleurenscanner die in onze showroom staat wanneer u de tankdop naar ons opstuurt. Vervolgens laten we u de juiste code weten, zodat u de juiste lakstift kunt bestellen. Dan sturen we de bestelde lakstift en uw tankdop in een pakket naar u toe.  u kunt de kleurcode van een Ford model opvragen bij de Ford dealer.

 

LAKSTIFTEN BESTELLEN

Heeft u de kleurcode van de lak van uw voertuig achterhaald met gebruik van het overzicht of de kleurenscanner in de showroom? Dan kunt u een bestelling plaatsen en bijvoorbeeld een witte lakstift bestellen. In de webshop van 123autolakken.nl kunt u heel gemakkelijk de juiste lakstift bestellen voor het herstellen van schade aan de auto of motor. Dit doet u door het merk van uw auto of motor te selecteren en de kleur aan te klikken die u nodig heeft.

De kans bestaat dat de code die je wenst niet tussen de mogelijkheden staat. Selecteer dan ‘niet gevonden’ en laat de kleurcode achter in het opmerkingen veld. Na het plaatsen van de bestelling zorgen wij ervoor dat de lakstiften zo snel mogelijk geleverd worden.

 

HOE WERKEN LAKSTIFTEN?

Lakstiften gebruik u dus voor het herstellen van lakschade aan de lak van uw auto of motor. Hierbij kunt u denken aan schade zoals kleine krasjes en steenslag waar nog geen roest onder zit. Met gebruik van deze stift kunt u de kras zeer eenvoudig en snel weghalen. De lakstift voor de auto bestaat uit een koker en een kwastje, waardoor je de lak gelijkmatig kunt verdelen over het krasje of de steenslag. Let er bij het herstellen van lakschade met gebruik van een lakstift op dat de schade niet te diep is. Maar hoe werken lakstiften precies? Hoe u de schade herstelt leggen we u graag uit aan de hand van het volgende stappenplan.

 

ZELF SCHADE HERSTELLEN MET EEN LAKSTIFT

U kunt de schade met een lak stift heel gemakkelijk zelf herstellen. Volg de stappen uit onderstaand stappenplan nauwkeurig op voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

  1. De ondergrond dient schoon en stofvrij te zijn.
  2. Verwijder eventueel de roest van het beschadigde gebied met een roestverwijderpen 
  3. Reinig de ondergrond met een ontvetter of siliconenverwijderaar. Gebruik hiervoor een kleefdoek of pluisvrij papier.
  4. Voor verdere roestvorming te voorkomen gebruikt u een Noverox roeststopper
  5. Voor een optimale hechting gebruikt u een primer. Dit zorgt voor een goede hechting van de ondergrond met de lak, zodat de lak langer blijft zitten. Om de pigmenten in de primer goed te mengen, zou je ongeveer 1 - 2 minuten moeten schudden. Breng een    dun laagje aan op het oppervlak.
  6. Schud de lakstift op kleur totdat je het geluid van de mengkogels hoort. Om de pigmenten in de lak goed te mengen, zou je ongeveer 2 - 3 minuten moeten schudden.
  7. Om kleine krassen op te vullen, 2 - 3 lagen aanbrengen (in intervallen van ongeveer 15 minuten). Veeg het borsteltje een beetje af zodat de verf er niet af druipt, en vul dan de kras op. Kleine krassen moeten zo dun en smal mogelijk opgevuld worden, om de      schade niet groter te maken. Gebruik liever te weinig lak dan teveel om zakkers te voorkomen.
  8. Na ongeveer 15 minuten droogtijd moeten metallic- en parelmoer-lakken gecoat worden met een blanke lak, dit zorgt voor een mooie glans en bescherming van de lak.
  9. Eventueel polijsten na volledige uitharding van 7 dagen.
  10. Voordat je het weet heb je de lakschade helemaal zelf hersteld. Heb je een vraag over het aanbrengen van autolak met een lakstift? Geen probleem, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het is voor een optimaal resultaat van groot belang dat je bovenstaande stappen goed opvolgt. Heeft u een vraag over het camoufleren van schade met gebruik van een lakstift? Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.


DROOGTIJD

Let er op dat de lak niet meteen droog is. Het is lastig te zeggen wat de exacte droogtijd is. De droogtijd van de lak uit een lakstift is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder van de omgevingstemperatuur, de aangebrachte laagdikte en de luchtvochtigheid. Normaliter is de laklaag sneller droog wanneer je een dunne laag aanbrengt, de temperatuur hoog is en de luchtvochtigheid laag. 


ONDERHOUD

U hoeft de plek die u behandeld hebt niet op een speciale manier te onderhouden, de plek is niet per se kwetsbaarder dan de rest van de autolak. Wel is het belang om de lak te onderhouden. Voor het onderhouden van de autolak raden we aan om de auto met enige regelmaat geheel in de was te zetten. Hiervoor kun je gebruik maken van de producten uit ons assortiment, bijvoorbeeld van de Super Resin Polish van het merk Autoglym.

 

MEER WETEN OVER GEBRUIK LAKSTIFT?

Schade aan de lak van je auto of motor? Achterhaal de kleurcode aan de hand van de het VIN-plaatje, of laat ons de kleurcode achterhalen met gebruik van de GENIUS kleurenscanner. Selecteer het merk en de kleur en bestel de lakstift met de juiste kleur in de webshop. Vergeet ook niet de primer en de blanke lak er bij te bestellen. Wanneer u voor 15:00 een bestelling plaatst, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Vervolgens kunt u aan de hand van het stappenplan op deze pagina zelf de schade in de lak herstellen met gebruik van de lakstift.

Voordat u het weet heeft u de lakschade helemaal zelf hersteld. Heeft u een vraag over het aanbrengen van auto lak met gebruik van een lakstift? Geen probleem, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.  u kunt ons bereiken door te bellen naar +31(0)552002339 of uw contactgegevens en vraag achter te laten in het contactformulier. Dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met meer informatie.