Lakschade auto

Is er lakschade aan de auto? Misschien ben je tijdens het achteruit rijden tegen een paaltje aan gereden, is er sprake van steenslag of is er om een andere reden sprake van schade aan de lak van de auto? In dat geval kun je een lokale garage bellen om te vragen naar de mogelijkheden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om de lakschade aan de auto zelf te herstellen met gebruik van een lakstift of een spuitbus? Dat scheelt je een hoop kosten! Bekijk de mogelijkheden in de webshop en plaats een bestelling in de webshop

Lakschade aan de auto

Iedere automobilist krijgt vroeg of laat te maken met lakschade. Misschien stapt je op een parkeerplaats uit en ziet je bij het instappen dat er een kras in het portier zit, of heb je hem gewassen waardoor er allerlei krasjes zijn ontstaan in de lak. Een ongelukje zit helaas in een klein hoekje. Lakschade is een brede term. Hoe hethersteld moet worden, is geheel afhankelijk van de grootte en de ernst van de beschadigingen. Een kras kan in meerdere lagen van de autolak zitten, of in een laag. Als alleen de bovenste laklaag beschadigd is, kan je de lakschade zelf herstellen. Dat is een stuk goedkoper dan herstel door een gespecialiseerde schadehersteller.

Kosten van lakschade aan de auto

Het repareren van schade aan de auto kan flink in de kosten lopen. Wat de kosten zijn van lakschade aan de auto, is afhankelijk van de ernst van de schade en de herstelmethode. Is er sprake van dof uitziende lak, of zitten er slechts lichte waskrassen in de lak? In dat geval voldoet het polijsten van de lak wellicht. Alks het complexere schade betreft, moet deze op een andere manier worden hersteld. Misschien voldoet spotrepair, maar de kans bestaat ook dat het beschadigde onderdeel helemaal opnieuw gespoten moet worden. Maar wist je dat je erg op de uitgaven van lakschade aan de auto kunt besparen door de schade zelf te herstellen?

Lakschade aan de auto herstellen met spuitbus of lakstift

Met gebruik van de producten uit ons assortiment kun je lakschade aan de auto zelf herstellen. Hiervoor kun je gebruik maken van een spuitbus of een lakstift. Je gebruikt een lakstift wanneer je beschadigingen zoals steenslag en kleine krasjes hebt opgemerkt in de lak van de auto. Een lakstift werkt alleen wanneer er nog geen roest onder zit. Je haalt de kras met gebruik van de stift heel gemakkelijk weg. Maar wanneer maak je gebruik van een spuitbus? Je gebruikt een spuitbus alsje onderdelen wilt overspuiten of lakschade wilt herstellen. We verkopen ook een lakpen, maar deze is alleen geschikt voor het repareren van hele fijne krassen.

Bestel een spuitbus of lakstift in de webshop

Korte metten maken met de lakschade aan de auto? Bekijk de verschillende producten uit ons assortiment en achterhaal de kleurcode van de auto. Je vindt de kleurcode van de auto in het onderhoudsboekje en het VIN-nummer. Selecteer simpelweg het automerk en je vindt het product dat je zoekt. Ga vooraf wel goed bij jezelf na of je een spuitbus of juist een lakstift nodig hebt. Met gebruik van het stappenplan kun je de lakschade gemakkelijk zelf herstellen.

Heb je een vraag over het herstellen van lakschade, of heb je hulp nodig bij het bestellen van het juiste product? Neem gerust contact op voor meer informatie door te bellen naar +31 (0)55 200 2339 of je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier.