Hyundai autolak

Op zoek naar uw Hyundai kleurcode voor autolak en gaat de keuze bijvoorbeeld uit naar een Hyundai lakstift of 150ml spuitbus? De uitstraling van uw auto gaat achteruit wanneer er zichtbare lakschade is op te merken. Gelukkig is het mogelijk om als doe-het-zelver uw auto weer in zijn oude glorie te herstellen door de lak bij te werken met een handige Hyundai spuitbus, lakstift of lakpen in de juiste kleur. Vind de juiste Hyundai kleurcode in ons aanbod en plaats een bestelling bij 123autolakken.

Hoe vind ik mijn Hyundai kleurcode?

Hoe kom ik erachter wat de kleurcode van mijn Hyundai is? Dit is een vraag die vaak opkomt bij eigenaren van auto’s die lakschade hebben opgelopen en op zoek zijn naar een eenvoudige en snelle manier om deze schade te herstellen. Wilt u bijvoorbeeld een lakstift voor uw Hyundai i10 of Santa Fe? Per Hyundai model vindt u het VIN-plaatje met de kleurcode op een andere plek.

 • Onder de motorkap: H2, Satellite, Starex, Trajet, Coupé, Lantra, Terracan, Accent, Atos, Atos Prime, Excel, Sonata en XG30
 • In de deursponning aan de bestuurderskant: Matrix, Gertz, i10, i30, IX35, X55, Santa Fe, Tucson en Veracruz
 • In de deur aan de bijrijderskant: GI20

Bekijk de onderstaande afbeelding, waarin we schematisch hebben weergegeven waar u uw Hyundai kleurcode kunt vinden. Twijfelt u of vermoedt u dat de kleurcode niet overeenkomt met de kleur van uw auto? Neem dan contact op en geef hierbij uw chassisnummer door, zodat we mee kunnen kijken. Het chassisnummer staat op uw kentekenbewijs vermeld.

Welke applicatie is het meest geschikt?

Er zijn verschillende manieren waarop u autolak voor Hyundai kunt aanbrengen: een Hyundai 150ml spuitbus, 400ml spuitbus, lakstift of lakpen. Wat de meest geschikte applicatie is, is afhankelijk van de specifieke situatie. Voor kleine herstellingen is een lakstift of lakpen de beste keuze. Deze applicaties bieden namelijk een nauwkeurige manier om autolak aan te brengen. Voor grote oppervlakken is een spuitbus meer geschikt, omdat ze een gelijkmatige dekking bieden.

Verder is het ook goed om te onthouden dat het voor beginnende doe-het-zelvers makkelijker is om met een lakstift of lakpen te werken dan een spuitbus. Een lakstift of lakpen is namelijk makkelijker te hanteren, omdat de kans op ongelijkmatige lagen of druipende lak minder groot is. Heeft u al wat ervaring? Dan kunt u ervoor kiezen om te werk te gaan met een spuitbus. Ga hierbij nauwkeurig te werk en vergeet niet de ondergrond voor te bereiden voor een betere hechting.

Hoe zorg ik voor een professionele applicatie?

Bent u een doe-het-zelver die een zo professioneel mogelijk ogende applicatie wilt bereiken? Zorg er dan voor dat u te werk gaat in een stofvrije omgeving en dat u de ondergrond goed voorbereid. De ondergrond dient schoon, droog en vet- en vuilvrij te zijn. Was er sprake van loslatende verfresten of roest? Dan dient u dit bij voorhand ook te verwijderen. Het ontvetten doet u met een ontvetter of een siliconenverwijderaar. Zijn er oneffenheden? Dan vult u dit eerst op met een speciale filler en schuurt u dit glad met schuurpapier.

Is het oppervlak er klaar voor? Plak dan de niet te herstellen gebieden af en breng de primer aan volgens de gebruiksaanwijzing. Is de primer uitgehard en heeft u het geschuurd? Dan brengt u de laklaag in meerdere dunne lagen aan, waarbij u per laag 15 minuten wacht. In het geval van een metallic- of parelmoerlak, werkt u het af met een blanke lak. Dit beschermt de nieuwe laklaag en zorgt voor een optimale glans, waarbij de glanzende deeltjes nog beter te zien zijn.

Veel verkochte Hyundai kleurcodes

Natuurlijk zijn er tal van kleuren waarin de modellen van Hyundai auto’s voorkomen. Om enkele voorbeelden te geven van de meest voorkomende en veel verkochte kleurcodes kunt u de volgende lijst bekijken:

 • PSW - Polar White
 • V3G - Stardust-met.
 • TCW - Creamy White
 • RYS - Sleek Silver-met.
 • VS - Celadon Blue-met.
 • CS - Clean Silver-met.
 • Y3Y - White Sand-met.
 • RAH - Sleek Silver-met.
 • PAE - Phantom Black-met.
 • 2R - Continental Silver-met.
 • ZAR - Steel Grey Ii-met.

Staat uw kleurcode niet tussen deze lijst? Geen zorgen! Per spuitbus, lakstift of lakpen vindt u uw specifieke code, zodat u zo snel mogelijk van start kan gaan met het schadeherstel van uw auto.

Hoogstaande autolakken van 123autolakken

Met autolak voor Hyundai auto’s herstelt u met eenvoud de laklaag, zodat het er weer als nieuw uitziet. In de webshop van 123autolakken vindt u een breed scala van autolakken voor diverse automerken. U geniet hierbij van de volgende voordelen:

 • 100% kleurecht
 • Professionele kwaliteit
 • Gratis bezorgd vanaf € 50,-
 • Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verstuurd

Vind de juiste kleurcode en plaats een bestelling

Bent u erachter wat uw Hyundai kleurcode is? En bent u erover uit of u een Hyundai spuitbus, lakstift of lakpen nodig heeft? Plaats dan een bestelling bij 123autolakken! Heeft u voor 15:00 uur besteld? Dan zorgen we ervoor dat het dezelfde dag nog wordt verstuurd. In het geval u meer informatie wilt ontvangen, kunt u uw bericht en contactgegevens in het contactformulier achterlaten.