Autolak-lakstiften

Bestel hier uw lakstift gevuld met professionele Standox lak voor auto's en motoren. 

 Kies uw automerk  Kies uw kleur  Bestel

 
Kunt u de kleurcode in uw auto niet vinden? klik hier voor informatie.
Kleurcode niet gevonden? Selecteer dan "niet gevonden"en plaats kleurcode in veld opmerkingen.
 

Lakstiften

Op zoek naar lakstiften voor het repareren van een kras in de lak van je auto of motor? Die vind je in het assortiment van 123autolakken. In ons assortiment vind je lakstiften in alle kleuren, van alle automerken en voor alle types. Zelfs RAL kleuren! Zodoende kun je de lakschade aan je auto of motor gemakkelijk camoufleren.

Maar wat is het verschil tussen een lakstift, lakpen en een spuitbus? Hoe weet je welke lakstift je nodig hebt en hoe gebruik je een lakstift? Kan men dat zelf doen of kan alleen een autogarage dat? En moet je de plek waar je de autolak stift hebt aangebracht eigenlijk ook nog op een speciale manier onderhouden? Op deze vraag en meer vragen geven we antwoord, zodat je precies weet wat je moet doen voor het herstellen van lakschade aan je auto of motor.

Wat zijn lakstiften?

Maar wat zijn lakstiften? Dit worden ook wel correctiestiften genoemd. Een lakstift is een klein flesje dat gevuld is met een autolak en een mengkogel. Het flesje waar de autolak in zit wordt afgesloten door middel van een draaidop waar een kwastje aan zit. Met gebruik van deze stiften kun je lakschade van motor of auto herstellen. Dit is ideaal wanneer er een klein krasje is ontstaan in de lak van de auto.

Bij het inparkeren van de auto is een klein krasje zo gemaakt, maar ook kleine opspringende steentjes van bijvoorbeeld een grindpad kunnen een nadelig effect hebben op de autolak van je auto of motor. Het laten herstellen van de schade bij een professioneel bedrijf kan een vervelende kostenpost zijn. Dankzij de lakstiften van 123autolakken kun je de schade zelf herstellen, zonder dat je de schade hoeft te laten herstellen door een prijzige autogarage.

Verschil tussen een spuitbus, lakpen en een lakstift

Je kunt schade aan de lak van de auto herstellen met gebruik van een spuitbus, lakstift en een lakpen. Er is een duidelijk verschil tussen deze drie producten. Een lakstift is zeer geschikt voor het verwijderen van steenslag en kleine krasjes. Een lakstift beschikt over een kwastje waarmee je de autolak heel gemakkelijk gelijkmatig kunt verdelen. Daarentegen is een lakpen geschikt voor het camoufleren van hele kleine krasjes. Dit product beschikt over een punt, waardoor het mogelijk is om heel gericht krasjes te verwijderen.

Een spuitbus is geschikt voor het lakken van grotere onderdelen dan bijvoorbeeld krasjes of steenslag. Je kunt er lakschade plekken mee repareren en bepaalde onderdelen overspuiten. Doordat de spuitbussen over een fijne verneveling beschikken dankzij de verstelbare sproeikop, is het resultaat optimaal.

Ik heb schade en zoek de juiste lakstift

Heb je door een ongeluk of om een andere reden schade aan de lak en zoek de juiste lakstift die aansluit bij de kleurcode van je auto? Schade is vervelend, maar gelukkig kun je de schade herstellen met behulp van de lakstiften uit ons assortiment. Voor het bestellen van de juiste autolakstift is het allereerst van groot belang dat jij bijvoorbeeld precies weet welke bordeaux rode kleurcode de auto heeft.

Je wil immers dat de kleur identiek is aan de oorspronkelijke lak en dat de lak overvloeit in de al bestaande lak. Deze code is een internationaal bepaalde code voor bijvoorbeeld een specifieke parelmoer witte autolak of een mausgrau auto. Dit kan een kleur van een bepaald automerk zijn, of een van de veelgebruikte RAL kleuren. RAL-kleuren zijn standaard kleuren die gemakkelijk bij gemaakt kunnen worden. Er bestaan in totaal 213 RAL-kleuren.

Kleurcode van de auto

Veel mensen denken dat je de kleurcode kunt achterhalen aan de hand van het kentekenbewijs. Je vindt de kleurcode echter niet op het kentekenbewijs van de auto, maar op het VIN-plaatje. Dit plaatje wordt ook wel het chassisnummer of het Voertuig Identificatienummer genoemd. Ook staat deze code vermeld in het onderhoudsboekje. Het VIN-plaatje zit op verschillende plekken in de auto geplakt, dus het is lastig om zo 1,2,3 te zeggen op welke plek je het plaatje terugvindt.

Waar vind ik de kleurcode?

Waar deze precies zit, verschilt namelijk per merk en per model. De kleurcode van de lak staat vaak in het onderhoudsboekje, maar je kunt hem ook op een andere manier opzoeken. Bijvoorbeeld met gebruik van het handige overzicht op onze website. Dit overzicht toont per merk en model aan op welke plek het VIN-plaatje zich bevindt. Zo kun je hem makkelijk vinden.

Lukt het je niet om de kleurcode te achterhalen? We kunnen de kleurcode voor jou achterhalen met gebruik van de kleurenscanner die in onze showroom staat wanneer je de tankdop naar ons opstuurt. Vervolgens laten we je de juiste code weten, zodat jij de juiste lakstift kunt bestellen. Dan sturen we de bestelde lakstift en je tankdop in een pakket naar je toe. Je kunt de kleurcode van een Ford model opvragen bij de Ford dealer.

Lakstiften bestellen

Heb je de kleurcode van de lak van je voertuig achterhaald met gebruik van het overzicht of de kleurenscanner in de showroom? Dan kun je een bestelling plaatsen en bijvoorbeeld een witte lakstift bestellen. In de webshop van 123autolakken.nl kun je heel gemakkelijk de juiste lakstift bestellen voor het herstellen van schade aan de auto of motor. Dit doe je door het merk van je auto of motor te selecteren en de kleur aan te klikken die je nodig hebt.

In de webshop kun je ook aangeven of je een lakstift met een matte of met een glanzende autolak erin wenst. De kans bestaat dat de code die je wenst niet tussen de mogelijkheden staat. Selecteer dan ‘niet gevonden’ en laat de kleurcode achter in het opmerkingen veld. Na het plaatsen van de bestelling zorgen wij ervoor dat de lakstiften zo snel mogelijk geleverd worden.

Hoe werken lakstiften?

Lakstiften gebruik je dus voor het herstellen van lakschade aan de lak van je auto of motor. Hierbij kun je denken aan schade zoals kleine krasjes en steenslag waar nog geen roest onder zit. Met gebruik van deze stift kun je de kras zeer eenvoudig en snel weghalen. De lakstift voor de auto bestaat uit een koker en een kwastje, waardoor je de lak gelijkmatig kunt verdelen over het krasje of de steenslag. Let er bij het herstellen van lakschade met gebruik van een lakstift op dat de schade niet te diep is. Maar hoe werken lakstiften precies? Hoe je de schade herstelt leggen we je graag uit aan de hand van het volgende stappenplan.

Zelf schade herstellen met een lakstift

Je kunt de schade met een lak stift heel gemakkelijk zelf herstellen. Volg de stappen uit onderstaand stappenplan nauwkeurig op voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

  1. Maak de ondergrond droog, stof- en vetvrij. Vergeet niet eventuele loslatende oude verfresten en roest te verwijderen
  2. Zorg met gebruik van de ontvetter dat de plek vetvrij is
  3. Breng de primer lakstift aan
  4. Zorg ervoor dat de lakstift op kamertemperatuur komt. De ideale temperatuur is tussen de 15 en 20 graden. Schud de stift eerst en breng hem daarna aan op een proefstukje
  5. Breng dunne lagen aan met de autolak stift, met tussenpozen van 15 minuten. Schud bij iedere laag weer goed met de stift en breng de lak aan totdat de kras helemaal verdwenen is
  6. Metallic lak is mat, dus moet de autolak afgewerkt worden met een blanke lak. Schuur niet tussen de laatste laag die je hebt aangebracht hebt met de lakstift en de blanke lak. Deze lakstift is sneldrogend en zorgt voor een duurzame glans.
  7. Het is voor een optimaal resultaat van groot belang dat je bovenstaande stappen goed opvolgt. Heb je een vraag over het camoufleren van schade met gebruik van een lakstift? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Droogtijd

Let er op dat de lak niet meteen droog is. Het is lastig te zeggen wat de exacte droogtijd is. De droogtijd van de lak uit een lakstift is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder van de omgevingstemperatuur, de aangebrachte laagdikte en de luchtvochtigheid. Normaliter is de laklaag sneller droog wanneer je een dunne laag aanbrengt, de temperatuur hoog is en de luchtvochtigheid laag. Doorgaans is de verflaag na ongeveer 24-48 uur. Zorg voor een zo droog mogelijke ruimte, zodat er geen ongewenste witte vochtplekken ontstaan. Als deze toch ontstaan kun je ze verwijderen met gebruik van een föhn.

Onderhoud

Je hoeft de plek die je behandeld hebt niet op een speciale manier te onderhouden, de plek is niet per se kwetsbaarder dan de rest van de autolak. Wel is het belang om de lak te onderhouden. Voor het onderhouden van de autolak raden we aan om de auto met enige regelmaat geheel in de was te zetten. Hiervoor kun je gebruik maken van de producten uit ons assortiment, bijvoorbeeld van de Super Resin Polish van het merk Autoglym.

Om de lak van je auto of motor extra goed te beschermen kun je overwegen om een glascoating aan te brengen. Hierbij kun je onder andere denken aan een teflon coating, keramische coating, lakverzegeling of andere soort coating die autogarages en car detailers aanbieden. Doorgaans beschermt een coating de lak 3-5 jaar tegen krassen, echter werkt deze vorm van bescherming vrij beperkt tegen het vermijden van krassen en steenslag.

Meer weten over het gebruik van een lakstift?

Schade aan de lak van je auto of motor? Achterhaal de kleurcode aan de hand van de het VIN-plaatje, of laat ons de kleurcode achterhalen met gebruik van de GENIUS kleurenscanner. Selecteer het merk en de kleur en bestel de lakstift met de juiste kleur in de webshop. Vergeet ook niet de primer en de blanke lak er bij te bestellen. Wanneer je voor 15:00 een bestelling plaatst, wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Vervolgens kun je aan de hand van het stappenplan op deze pagina zelf de schade in de lak herstellen met gebruik van de lakstift.

Voordat je het weet heb je de lakschade helemaal zelf hersteld. Heb je een vraag over het aanbrengen van auto lak met gebruik van een lakstift? Geen probleem, neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0313-650030 of je contactgegevens en vraag achter te laten in het contactformulier. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.