Steenslag repareren

Steenslag repareren? Deze schade valt amper te voorkomen en is helaas niet mooi. Er zitten putjes in de lak, die uiteindelijk kleine roestplekjes kunnen worden. Niet zo mooi. Niet helemaal wat je wilt, dus! Gelukkig zijn r meerdere manieren waarop je door steenslag veroorzaakte schade kunt herstellen. Zo kun je ervoor kiezen om eens rond te vragen bij lokale garages en naar de tarieven te vragen. Echter kan dit flink in de kosten lopen, waardoor veel mensen overwegen om steenslag zelf te repareren. Gelukkig hoeft het repareren van schade door steenslag geen handenvol geld te kosten, want je kunt de schade gemakkelijk thuis herstellen met gebruik van een lakstift. Maar hoe werkt dit precies?

Ontstaan van steenslag

Steenslag ontstaat helaas heel gemakkelijk. Bijvoorbeeld wanneer je op een binnenweg rijdt en binnen de kortste keren hoort dat er allemaal kleine steentjes tegen de auto aan komen. Maar ook op andere wegen dan binnenweg, zoals op snelwegen, is de kans op steenslag groot. Steenslag is helaas niet te voorkomen. Dat steenslag niet te voorkomen is, betekent niet dat het niet op te lossen is. De schade is namelijk heel gemakkelijk te repareren.

Hoe moet je steenslag in de auto repareren?

Hoe je de steenslag moet repareren, is geheel afhankelijk van de ernst van de schade. Je moet eerst weten hoe diep de kras zit. Zit de schade bijvoorbeeld alleen in de blanke lak, of ook in de kleurlak, grondlak en het metaal? Of is er alleen sprake van oppervlakkige schade? Spuit een beetje water op de schade. Als de schade door het water onzichtbaar wordt, zit de schade alleen in de blanke lak. Wanneer de kleur geheel of voor een deel verdwenen is, is de steenslag doorgedrongen tot de kleurlak. Als er helemaal geen kleur meer in de kras zit, is de steenslag veel dieper doorgedrongen in de lak. Misschien wel tot de grondlaag, of zelfs tot het metaal. Een lakstift kan worden gebruikt wanneer de schade in de blanke lak of kleurlaag zit. Wanneer de schade dieper zit, raden we namelijk aan om te kiezen voor een autolak spuitbus. Aan de hand van dit stappenplan herstel je de schade heel gemakkelijk zelf.

Kleurcode bepalen

Wanneer je de beschadigingen steenslag wilt repareren lastig om een lakstift of spuitbus te bestellen met daarin lak met precies dezelfde kleur. Je vindt de kleurcode van de auto terug in het onderhoudsboekje, of op het VIN-plaatje van de auto. Omdat dit plaatje op verschillende plekken in de auto geplakt zit, kunnen we niet gemakkelijk zeggen waar je dit plaatje precies kunt vinden.

Herstel de schade van steenslag zelf

Je kunt steenslag in de lak van de auto die veroorzaakt is door steenslag dus gemakkelijk zelf repareren met gebruik van een lakstift of een spuitbus. Achterhaal de kleurcode van de auto, selecteer het merk en plaats een bestelling in de webshop. Vervolgens zorgen we ervoor dat de bestelling zo snel mogelijk bezorgd wordt.

Heb je een vraag over het repareren van de lak, of over het bestellen van het juiste product? Neem gerust contact op voor meer informatie door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier., of bel naar 0313-650030.