Filteren
Sorteer op:

Auto schuurpapier

Ben je op zoek naar auto schuurpapier? Dit schaf je aan bij 123autolakken. Wij hebben schuurpapier waarmee je de auto handmatig kunt schuren, of met een schuurmachine. Hiermee kun je bijvoorbeeld de auto voorbereiden om beschadigde lak te repareren. Alle roest en oneffenheden schuur je dan van de lak af, waarna je het eenvoudig kunt repareren met bijvoorbeeld lakstiften.

Wij hebben verschillende soorten schuurpapier, die allemaal geschikt zijn voor het schuren van de auto. Kies het soort schuurpapier dat jij nodig hebt voor jouw auto, en bestel het zeer eenvoudig via onze website.

Welk schuurpapier voor auto schuren?

Er bestaan verschillende soorten schuurpapier om de auto te schuren, bijvoorbeeld 3m schuurpapier voor de auto. Het is mogelijk om de auto droog te schuren, of te wetsanden. Bij wetsanden schuur je de auto nat. Dit doe je altijd met waterproof schuurpapier. Deze manier van schuren gebruik je als er dusdanig diepe krassen in de lak zitten, dat een grof polijstmiddel deze ook niet meer weg krijgt.

Als je tijdens het schuren het oppervlakte nat houdt, wordt het slijpsel snel weggespoeld. Hierdoor raakt het schuurpapier niet verstopt en ontstaat er een fijn schuurpatroon. Vervolgens kun je het geschuurde stuk op hoogglans polijsten.

Auto schuren met nat schuurpapier

Als je er voor kiest om de auto nat te schuren, gebruik dan altijd waterproof schuurpapier. Dit verkopen wij met verschillende korrels, waardoor je altijd een geschikte soort kunt vinden. Zorg tijdens het schuren altijd voor water binnen handbereik, daar je het water telkens toe zult moeten voegen. Het is daarom handig om een sprayfles met water, of een emmer water in de buurt te hebben.

Gebruik verschillende soorten schuurpapier, zodat de schuurkrassen zo fijn mogelijk gemaakt worden op het moment dat de kras uit de lak van de auto weggeschuurd is. Heb je daarna nog een glanzende lijn tussen het matte geschuurde deel zitten? Ga er dan nogmaals overheen zodat de kras echt verdwijnt.

Auto schuren met droog schuurpapier

Het is uiteraard ook mogelijk om de auto droog te schuren. Hiermee kun je ook een hand schuurmachine gebruiken. Hierbij moet je echter goed opletten dat je niet te snel te diep schuurt. Dit is iets wat snel kan gebeuren bij het gebruik van een schuurmachine. Ook als je kiest voor schuren met de hand, is het belangrijk om een blokje in het schuurpapier te gebruiken. Op deze manier wordt de druk goed verdeeld en krijg je een mooi resultaat met het schuren.

Na het schuren van de auto

Als je klaar bent met het schuren van de auto, heb je een matte plek op de lak van de auto zitten. Dit wil je natuurlijk weer netjes hebben. Door middel van polijsten kun je de lak weer op hoogglans krijgen. Uiteraard is het ook mogelijk om een van onze lakpennen te gebruiken. Ook deze kun je via onze website bestellen, waardoor je de kras in de lak van jouw auto snel kunt repareren, waardoor het niet meer zichtbaar is. Is het een heel groot gedeelte dat geschuurd is? Gebruik dan een spuitbus om de lak te repareren.

Plaats direct een bestelling

Heb je schade aan de auto en wil je dit zelf herstellen? Plaats dan direct een bestelling op onze website. Wij zorgen er dan voor dat jij de benodigde spullen zo snel mogelijk in huis hebt, zodat je jouw auto weer in alle ere kunt herstellen. Indien je voor 15:00 uur een bestelling plaatst, versturen wij de bestelling dezelfde dag nog.

Indien het nodig is, kunnen wij jou bijstaan in het proces om de kras op de auto te herstellen. Neem hiervoor contact op door te bellen naar 0313-650030 of vul het contactformulier in.