Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

    Blog posts

    Terug

    Hoe werkt een lakstift voor je auto?

    ’Hoe werkt een lakstift’ is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je aan de slag gaat met je auto. Je wilt ten slotte dat de lakschade op je auto niet meer zichtbaar is. Een lakstift is geschikt voor kleine beschadigingen als krasjes of putjes in de lak. Oorzaken van dit soort beschadigingen kunnen zijn dat je per ongeluk je boodschappentas tegen de auto aangekregen hebt of je sleutelbos terwijl je de deur wilde opendoen. Ook kan steenslag tijdens het rijden een oorzaak zijn van kleine beschadigingen. Een lakstift verwijdert de oppervlakkige krassen en je auto lijkt weer als nieuw.

    Hoe lakstift aanbrengen?

    Wanneer je een lakstift gaat gebruiken zul je als eerste de plaats waar je je auto wilt bewerken heel goed moeten ontvetten. Dit kun je zelfs beter twee keer doen om er zeker van te zijn dat de lakstift gaat pakken. Schud vervolgens het flesje heel goed voordat je de lakstift gaat aanbrengen. Er zit altijd een balletje (mengkogel) in die je kunt horen. Als je slim bent probeer je de lakstift als eerste op een onopvallende plek uit, zodat je even kunt testen hoe het aanbrengen werkt. Daarna kun je al je krasjes en lichte beschadigingen van je auto met de lakstift gaan aanstippen.

    Welke lakstift moet ik hebben voor mijn auto?

    Een lakstift bestaat in verschillende kleuren voor verschillende automerken. Heb jij schade aan je auto en wil je deze bewerken met een lakstift, dan zul je dus eerst moeten uitzoeken wat de kleurcode is van jouw auto. Deze kleurcode staat vermeld op het VIN-plaatje. Het verschilt dan weer per automerk waar dit plaatje te vinden is in je auto. Bij sommige auto’s is dit in de deur en bij andere in de kofferbak bijvoorbeeld. 123autolakken helpt bij het zoeken van de juiste kleurcode en waar je deze in je auto kunt vinden.

    Beschadiging aan je auto? Een lakstift doet wonderen

    Een lakstift, ook wel correctiestift genoemd, is een fantastische oplossing om zelf kleine beschadigingen aan je auto te laten verdwijnen. De lakstift kan echt wonderen doen! Blijft de kras toch zichtbaar? Dan is de beschadiging te diep en zal de plek geschuurd en opnieuw gespoten moeten worden. Deze handelingen zul je dan uit handen moeten geven aan een professional.

    Lakschade zelf herstellen

    Zelf lakschade herstellen is gelukkig mogelijk. Het klinkt heel gemakkelijk en dat is het ook wel, maar toch zijn er wel wat tips die je moet weten wanneer je zelf aan de slag gaat met een lakstift. De ondergrond moet schoon zijn. Dat betekent geen stof, zand of roet. Je kunt de plek schoonmaken met een ontvetter en een doek die geen pluisjes afgeeft. Verder is het erg belangrijk dat je het flesje minstens 2 minuten schudt. De kleuren zullen goed gemengd moeten worden voordat je deze aanbrengt. Ben je er helemaal klaar voor? Breng dan 3 lagen aan op de kras met een kwartier tijd tussen elke laag.

    Bestel je lakstift bij 123autolakken.nl

    Heb jij lakschade aan je auto en wil je deze zelf herstellen? 123autolakken.nl kan je helpen met de juiste informatie en de juiste materialen die je nodig hebt voor de reparatie. Wij hebben een zeer breed assortiment en lakstiften voor elk merk auto. Bestel je lakstift online en ga direct thuis aan de slag!


    Written by - 20-12-2022 01:22

    Laatst geupdate op: 20-12-2022 02:57

    Tags: