Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

    Blog posts

    Terug

    Hoe moet je een auto met spuitbus spuiten?

    Hoe krijg je hars uit je autolak? Weinig mensen weten dit of doen hier iets mee. Toch is hars op je auto een frustratie voor veel mensen, net zoals vogelpoep op je auto. In beide situaties is het verstandig om deze substantie niet te lang op je auto te laten zitten. Er zijn gelukkig wel trucjes om hars van je autolak te verwijderen. Maar welke werkt nu het beste en waar moet je op letten?

    Verwijder hars van je auto, wat kun je wel en niet doen

    Je kunt hars van je autolak verwijderen met behulp van verschillende producten. Als eerste kun je dit proberen met lauwwarm water gemengd met auto shampoo. Zorg er wel voor dat je een zachte spons gebruikt, anders maak je direct krassen. Lukt dat niet? Probeer dan eens voorzichtig met aceton of nagellakremover. Ook hierbij geldt dat je een zachte doek gebruikt. Mocht je nu nog steeds hars op je autolak hebben, kun je ervoor kiezen om wat agressievere middelen te gebruiken zoals terpentine of wasbenzine. Deze laatste twee zijn geen grote aanraders, aangezien je een kans loopt dat je jouw autolak verder beschadigd. Kijk daarom uit met deze hardnekkige middelen.

    Boomhars verwijderen uit je kleding

    Heb je hars in je kleding gekregen terwijl je bezig was met het verwijderen van hars van je autolak? Wat een pech! Ook voor kleding geldt dat deze nare substantie niet gemakkelijk te verwijderen is. Boomhars verwijderen is een vervelend klusje. Hars is niet oplosbaar met alleen water, maar wel met alcohol en terpentine. Je kunt proberen de hars uit je kleding te halen met een doek die doordrenkt is met alcohol. Laat de alcohol goed in de hars trekken. Ook kan je een poging wagen met wasmiddel en ammonia. Laat eerst wasmiddel met wat water intrekken in de vlek en doe er vervolgens een kleine beetje ammonia bij. Het kledingstuk gaat daarna de wasmachine in op hoge temperatuur. Op hoop van zegen.

    Hoe schadelijk is hars voor je autolak?

    Voor bomen is hars een natuurlijke bescherming, maar voor onze auto’s toch echt schadelijk. Vooral in de zomer lekken naaldbomen kleine druppeltjes hars. Het is daarom ook verstandig om altijd goed op te letten waar je je auto parkeert om hars op je auto te voorkomen. Mocht je toch nog hars tegenkomen op je auto, verwijder dit dan direct. De hars zal jouw autolak beschadigen doordat het zich in de lak bijt.

    Dit heb je nodig bij schade aan je autolak

    Hars is een nare plakkerige substantie die moeilijk van je autolak te verwijderen is, voornamelijk als je te lang wacht. Wanneer de boomhars toch schade heeft aangericht aan je autolak, zal je deze beschadigingen weer kunnen repareren met verschillende materialen als lakstiften of misschien overige producten. Voor deze middelen zul je de kleurcode van je auto moeten achterhalen.

    Lakschade? Vind al je producten bij 123autolakken.nl

    Heb je lakschade door boomhars? Geen paniek! Je kunt je auto weer helemaal laten shinen door lakstiften of spuitbussen te gebruiken in de juiste kleurcode van je auto. Bij 123autolakken.nl kan je alles vinden wat je nodig hebt om lakschade te herstellen. Om lakschade door hars te voorkomen, kun je ook een lakverzegeling aanbrengen op je auto. Hiermee is hars makkelijker te verwijderen. Vragen? Neem gerust contact met ons op.


    Written by - 20-12-2022 01:25

    Laatst geupdate op: 06-01-2023 03:37

    Tags: