Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

    Blog posts

    Terug

    Kosten van lakschade repareren

    De kosten van lakschade repareren hangen af van het soort schade dat je aan je auto (of ander voertuig) hebt opgelopen. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar voor verschillende soorten schade. Vaak gaat het om krassen door sleutels langs de lak of putjes die zijn ontstaan door steenslag die je zelf gemakkelijk kunt herstellen.

    Soorten lakschade

    Lakschade is een breed begrip. Gaat het om een klein krasje, dus een oppervlakkige beschadiging of misschien een hele diepe kras waarbij de laklaag is ingedrukt? Onder lakschade kan ook verfbeschadiging worden genoemd. Daarbij kun je denken aan steenslag of een voorwerp dat hard tegen de lak is aangekomen. Zand en erosie zijn veel voorkomende oorzaken van lakschade. Het is belangrijk om als eerste een diagnose te stellen voor de juiste reparatie met de juiste producten. Daarmee kun je ook inzicht krijgen in de kosten van het repareren van lakschade.

    Welke reparatie methodes zijn er?

    Er bestaan een aantal handige producten die jou kunnen helpen bij het repareren van lakschade. We hebben deze producten voor je op een rijtje gezet.

    • Lakpen
    • Lakstift
    • Spuitbus
    • Andere middelen

    Met een lakpen kun je een kras aan de oppervlakte verbergen. De voordelen van een lakpen zijn dat het makkelijk in gebruik is en je hebt er geen specifieke vaardigheden voor nodig. Ook is het een snelle en goedkope manier om lakschade te verbergen. De kosten van een lakpen liggen rond de € 15,00. Je kunt een lakpen krijgen voor alle automerken, typen en kleuren.

    Voor lakschade kun je ook een lakstift gebruiken om schade aan je lak te camoufleren. Bij het gebruik van een lakstift zal je erachter moeten komen wat de kleurcode is die je nodig hebt. Wil je zelf lakschade met een lakstift repareren? Bestel online je lakstift en volg het stappenplan van 123autolakken.

    Een andere methode om lakschade te repareren is het gebruik van een spuitbus. Hierbij is het verstandig om even goed te kijken hoe je deze gebruikt. Een autolak spuitbus is verkrijgbaar voor jouw type auto en in verschillende kleuren. Met de juiste kleurcode kun je de juiste spuitbus online bestellen. Ook voor het gebruik van een spuitbus heeft 123autolakken een stappenplan opgesteld om ervoor te zorgen dat jouw reparatie van lakschade goed verloopt.

    Voor alle methodes om lakschade te repareren zijn er andere producten verkrijgbaar die handig of nodig zijn voor het beste resultaat. Je kunt dan denken aan schuurpapier, anti roest spray of kleefdoeken bijvoorbeeld.

    Wat kost reparatie lakschade?

    De kosten van lakschade repareren hangen af van de ernst van de schade. Kun je het af met een lakpen of zul je aan de slag moeten met een aantal spuitbussen en andere ondersteunende producten? In het ergste geval constateer je dat je de schade niet zelf kunt herstellen en dan zul je deze taak moeten uitbesteden. Uiteraard lopen de kosten dan enorm op, omdat je dan te maken hebt met arbeidskosten en apparatuur die nodig is voor de reparatie.

    Lakpen, lakstift of spuitbus nodig? Bestel online bij 123autolakken

    Bij 123autolakken kun je terecht voor alle producten die je nodig hebt bij reparatie van lakschade. Weet je niet precies welke kleur je nodig hebt? Of welk product het beste werkt voor jouw schade? Bekijk al onze producten en informatie daarbij op onze webshop en bestel gemakkelijk online. Heb je nog andere specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op.


    Written by - 07-02-2023 10:15

    Laatst geupdate op: 31-05-2023 09:00

    Tags: