Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

    Blog posts

    Terug

    Hoe krijg je lakschade weg?

    Lakschade is erg balen, maar hoe krijg je lakschade weg? Wanneer je lichte lakschade hebt opgelopen aan je auto of motor, kun je deze waarschijnlijk zelf herstellen. Er zijn verschillende technieken hoe je dit kunt aanpakken, maar een lakpen is de meest makkelijke en ook goedkope manier om een kras op je lak te camoufleren.

    Lakschade zelf herstellen

    Gelukkig kun je zelf veel doen om lakschade te repareren. Wel is het belangrijk om als eerste even te kijken naar de ernst van de schade. Heb je krassen in de bovenste laag van de lak en is alleen de kleurlak beschadigd? Dan kun je deze goed zelf herstellen. Zitten de krassen heel diep? Dan is er een goede kans dat je deze schade moet uitbesteden aan professionals.

    Hoe werk een lakpen?

    Het gebruik van een lakpen is heel eenvoudig. De lakpen heeft een punt, waarmee je de lak gelijkmatig kunt verdelen over de kras. Belangrijk is dus wel dat de kras niet te diep is en dat er ook geen roest onder zit, want dan is de lakpen niet geschikt. Wil je weten hoeveel oppervlakte je kunt bewerken met een lakpen? Een lakpen bezit 12ml lak.

    Werkt de lakpen niet op de schade die jij hebt? Dan kun je ook nog aan de slag met lakstiften of spuitbussen. Deze producten werken ook heel goed. Wel zul je even moeten inlezen hoe je deze het beste gebruikt. Voor alle producten die je gaat gebruiken geldt dat je de ondergrond eerst schoon en stofvrij moet maken en reinigt met een ontvetter. Ook zul je de lakpen, lakstift of spuitbus eerst heel goed moeten schudden voordat je deze gaat gebruiken. De kleur moet goed gemengd zijn.

    Overige materialen bij lakschade

    Naast de lak producten waar je lakschade zelf mee kunt herstellen, heb je vaak ook nog andere producten nodig. Je kunt dan denken aan Primer, blanke lak, ontvetter of schuurpapier bijvoorbeeld. Deze producten helpen de lak goed te hechten en zorgen voor glans en bescherming, ofwel een perfect eindresultaat. Het is belangrijk om de juiste producten (speciaal gemaakt voor het bewerken van lak) te gebruiken bij deze klus om verdere schade te voorkomen.

    Lakpen kopen? Vind alle kleuren bij 123autolakken

    Wil jij een lakpen kopen? Bij 123autolakken kun je gemakkelijk de juiste kleur lakpen voor jouw type auto of motor vinden. Bestel gemakkelijk online en start de reparatie van jouw lakschade zo snel mogelijk. Ook voor andere producten die nodig zijn voor lakschade herstel kun je bij ons terecht. Hoe lakschade zelf herstellen en hoe breng je een lakpen aan zijn veelgestelde vragen waar wij op onze website het antwoord voor je klaar hebben staan.


    Written by - 07-02-2023 10:19

    Laatst geupdate op: 07-02-2023 10:25

    Tags: