Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

    Blog posts

    Terug

    Wat zijn de meest voorkomende lakfouten?

    Autolak is het beschermende schild van je auto, maar het kan ook kwetsbaar zijn voor verschillende invloeden van buitenaf. Om de glans en de algehele staat van je autolak te behouden, is het belangrijk om te weten waar autolak niet tegen kan en hoe je deze invloeden kunt minimaliseren. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende factoren die schadelijk kunnen zijn voor autolak en geven we advies over hoe je jouw autolak kunt beschermen.

    Invloeden op autolak

    De autolak van je voertuig staat voortdurend bloot aan verschillende invloeden, zowel natuurlijk als chemisch. Het is belangrijk om te begrijpen welke factoren schadelijk kunnen zijn voor de lak, zodat je passende maatregelen kunt nemen om de schade te minimaliseren.

    Zonlicht en UV-straling

    Een van de belangrijkste vijanden van autolak is zonlicht en UV-straling. Langdurige blootstelling aan de zon kan de lak doen vervagen en verkleuren. Daarnaast kan UV-straling de laklaag beschadigen en ervoor zorgen dat deze gaat barsten of afbladderen. Het is daarom verstandig om je auto te parkeren in de schaduw of een carport te gebruiken om de blootstelling aan direct zonlicht te verminderen.

    Vocht en regen

    Vocht en regen kunnen ook schadelijk zijn voor autolak. Als water op de lak blijft liggen, kunnen er waterdruppelspots ontstaan, vooral als het water hard is. Bovendien kan vochtig weer roestvorming veroorzaken, wat de lak kan aantasten. Regelmatig wassen en drogen van je auto helpt om de schade door vocht te minimaliseren.

    Chemicaliën en zure stoffen

    Chemicaliën en zure stoffen zoals vogelpoep, insectenresten, teer en boomhars kunnen de laklaag beschadigen als ze niet op tijd worden verwijderd. Ze kunnen in de lak bijten en vlekken of corrosie veroorzaken. Het is belangrijk om deze verontreinigingen zo snel mogelijk te verwijderen met een geschikte autoshampoo en een zachte spons of doek.

    Veelvoorkomende lakfouten

    Tijdens het lakken van een auto kunnen er ook lakfouten optreden. Een veelvoorkomende fout is het niet goed voorbereiden van het oppervlak voordat de lak wordt aangebracht. Vuil, stof of oneffenheden kunnen ervoor zorgen dat de lak niet gelijkmatig hecht en resulteren in ongewenste bobbels of vlekken. Daarnaast kunnen onjuiste spuittechnieken leiden tot strepen, druipers of overspray. Het is daarom essentieel om het oppervlak grondig te reinigen en te schuren voordat je begint met lakken, en om de juiste technieken en apparatuur te gebruiken voor een professioneel resultaat. Hiervoor kun je gebruik maken van de producten van 123autolakken.

    Lakschade voorkomen

    Om lakschade aan je auto te voorkomen, kun je verschillende voorzorgsmaatregelen nemen. Ten eerste is het belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere voertuigen om het risico op krassen en deuken te minimaliseren. Daarnaast kun je beschermende accessoires gebruiken, zoals een bumperbeschermfolie of parkeersensoren, om schade bij het inparkeren te voorkomen. Het regelmatig wassen en waxen van je auto vormt een beschermende barrière tegen vuil en verontreinigingen. Tot slot is het verstandig om je auto te parkeren op een veilige plek, weg van overhangende takken, bouwwerkzaamheden of andere potentiële gevaren.

    Meer weten over het lakken van auto’s?

    Voor het lakken van je auto maak je bij voorkeur gebruik van hoogwaardige producten, zoals de producten uit ons assortiment. Denk hierbij aan de spuitbussen waarmee je een groter oppervlak van een laklaag voorziet, maar ook aan een lakstiften waarmee je kleinschaligere schade behandelt. Neem voor meer informatie gerust contact op door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier.

     


    Written by - 09-06-2023 01:05

    Laatst geupdate op: 09-06-2023 01:08

    Tags: