Autoglym: Professionele onderhoudsproducten voor Carrosserie, Interieur en Wielen
                       Alle producten van Autoglym voor  1: Reinigen    2: Poetsen    3: Beschermen

Bodywork shampoo conditioner

De Bodywork Shampoo Conditioner is een pH-neutrale formulering. Het bevat actieve ingrediënten die uw auto reinigen, zonder de eerder aangebrachte was te verwijderen. Voeg twee dopjes shampoo aan een emmer met 10 liter water toe. De shampoo kan met warm of koud water gebruikt worden en combineert reinigingsvermogen met een zeepoplossing.De Bodywork Shampoo Conditioner bevat een waterwerende film. Wanneer u de shampoo afspoelt blijft de film achter, waardoor het water van het oppervlak afrolt en de auto sneller droog wordt.

Jumbo Autospons

Sneldrogende acrylaat lak met duurzame glans voor het behandelen van behandelde en onbehandelde ondergronden van hout, metaal, aluminium, glas, steen en diverse soorten kunststof.

Super resin polish

Super Resin Polish laat doffe oppervlakken weer glanzen. Lichte krassen, schaafplekken, vlekken en slijtplekken verdwijnen, waardoor uw lak er weer als nieuw uitziet. Het is geschikt voor alle typen en kleuren lak. Het is eenvoudig te gebruiken en zal nooit hard opdrogen of moeilijk te verwijderen zijn. Super Resin Polish is een legende in de wereld van auto onderhoud en u zult in de garage van iedere echte autoliefhebber wel ergens een fles op een schap aantreffen.
Tip: Als Super Resin Polish wordt gebruikt, is er geen reden om de Ultra Deep Shine ook te gebruiken.

Ultra deep shine

Ultra Deep Shine is een polijstmiddel voor het gebruik op zwarte en donker gekleurde auto's met veel schrammen, kleine krasjes of hologrammen. Ultra Deep Shine is een 'alles-in-één' -formule die zowel poetst als beschermt. Om deze reden kan de Ultra Deep Shine niet gevolgd worden door de Extra Gloss Protection of de High Definition Wax.
Tip: Zorg ervoor dat het product niet langdurig op de lak kan opdrogen. Breng het op een paneel aan, laat het opdrogen, en poets het er dan onmiddellijk weer af. Als het Super Resin Polish wordt gebruikt, is er geen reden om de Ultra Deep Shine te gebruiken

Extra gloss protection

Extra Gloss Protection is een duurzaam, eenvoudig te gebruiken zegelwas die een barrière vormt, waardoor het polijstmiddel binnen- en vuil buitengesloten wordt. Oppervlakken die met zegelwas beschermd zijn, zijn makkelijker te reinigen omdat vuil zich moeilijker aan deze gladde ondergrond kan hechten. Extra Gloss Protection is geen poetsmiddel, en zal geen krassen, schaafplekken of doffe lak verwijderen of minder zichtbaar maken. Als uw lak deze problemen heeft gebruik dan eerst het Super Resin Polish.
Tip: Als u de Extra Gloss Protection gebruikt dan hoeft u de High Definition Wax niet te gebruiken.

Paint renovator

Paint Renovator kan gebruikt worden voor krassen, schuurplekken, zwaar geoxideerde of verkleurde lak. Als u een kras of een onregelmatigheid in de lak hebt, was het dan en breng het Super Resin Polish aan om het gebied te herstellen. Als het gebied hierdoor niet voldoende hersteld wordt, dan kunt u de Paint Renovator gebruiken, dit is een sterker schurend middel. Paint Renovator mag niet voor het hele lakwerk gebruikt worden; het dient alleen gebruikt te worden in specifieke gebieden waar de lak beschadigd is. Paint Renovator is geschikt voor handmatig gebruik, maar mag niet machinaal worden aangebracht. Tip: Als de kras zo diep is dat het metaal of de grijze primer te zien is, dan moet u dit repareren door het gebied opnieuw te spuiten, omdat er anders nog meer schade kan ontstaan, zoals roestvorming of het verder afbrokkelen van de lak. Paint Renovator bevat geen siliconen en heeft geen invloed wanner het opnieuw gelakt wordt.

Car Glass Polish

Car Glass Polish is de krachtigste glasreiniger van Autoglym. Deze diep reinigende crème verwijdert op een veilige manier vuil, watervlekken, dode insecten, boomsap, olie, vet en vogelpoep van glas zonder strepen of krassen achter te laten. Het poetsmiddel kan aan de binnen- en buitenkant op ruiten aangebracht worden. Als uw ruiten van perspex, acryl of plastic zijn gemaakt, gebruik dan de Fast Glass in plaats van Car Glass Polish.

Fast Glass

Fast Glass is een snel op te spuiten en af te vegen schoonmaakmiddel voor glas, spiegels, perspex, acryl en kunststof ruiten. Dit schoonmaakmiddel is bedoeld voor gebruik binnen- en buitenshuis en pakt vuil gemakkelijk aan. Fast Glass bevat geen schuurmiddelen en verwijdert snel vuil, insecten, boomsap, olie, vet en vogelpoep.
Tip: Fast Glass kan gebruikt worden om polijstmiddel, was en zegelwas van onbespoten rubber en kunststof sierlijsten te verwijderen.

Glass spray

De Autoglym Glass Spray is een reiniger die op effectieve wijze al uw glas zal reinigen. De spray is geschikt voor glazen, acryl, perspex en kunststof ruiten. De spray werkt supersnel en is erg betrouwbaar. Tenslotte bevat de Autoglym Glass Spray geen wax, siliconen of schuurmiddelen.

Active insect remover spray

Active Insect Remover breekt op een veilige manier insectenresten af en verwijdert deze van lakwerk, glas, nummerplaten en lichten. Insectenresten bederven hoe uw auto er uit ziet en kunnen schade aan de lak veroorzaken. Active Insect Remover is een eenvoudig op te spuiten en af te vegen product, waarmee u onderweg geplette insecten kunt verwijderen. Het dikke schuim weekt de resten los en verwijdert deze voorzichtig van het voertuig. Bewaar een fles in uw kofferbak en verwijder insectenresten wanneer nodig, of gebruik een voorweekspray om hardnekkige resten los te maken voordat u de auto helemaal met Bodywork Shampoo Conditioner gaat wassen.
Tip: Dit is een geweldig preventief onderhoudsproduct.

Bird dropping wipes

Vogelpoep kan erg schadelijk zijn voor moderne lakken en moet zo snel mogelijk verwijderd worden. U hebt helaas niet altijd water bij de hand en er is een snelle oplossing nodig. Om te helpen hebben wij 10 afzonderlijk verzegelde zakjes geproduceerd met elk een voorbehandeld doekje om vogelpoep onderweg te kunnen verwijderen. Bewaar een pak in het handschoenenkastje voor de volgende keer wanneer er vogelpoep uit de lucht valt.
Tip: Als de vogelpoep op de lak is opgedroogd, leg het doekje dan over de vogelpoep om het zachter te maken. Als u probeert droge vogelpoep weg te poetsen dan kunt u krassen op de lak veroorzaken.

Bumper & trim gel

De ongelakte externe plastic en rubberen oppervlakken van uw auto kunnen na verloop van tijd van diep zwart naar een bleek grijs verkleuren. De Bumper & Trim Gel herstelt de oorspronkelijke kleur en laat een glanzende waterafstotende film achter. De gel bevat geen kleurstoffen en kan dus worden gebruikt om alle ongelakte kunststoffen in hun oorspronkelijke kleur te herstellen. Gebruik op extern plastic, vinyl en rubber, inclusief gegoten kunststof bumpers, grilles, behuizingen van spiegels, lijsten, bekleding van de wielkuip, portiergrepen, vinyl daken, rubberen bumpers, spoilers en spatlappen.
Tip: De Bumper & Trim Gel kan tijdens de winter ook op de deurrubbers gebruikt worden, om te voorkomen dat het vast vriest.

Vinyl & rubber care

De Vinyl & Rubber Care is een spray die de oorspronkelijke kleur van het oppervlak zal herstellen en voor een heldere beschermende coating op kunststof en rubberen onderdelen in uw auto zorgt. Na verloop van tijd kan de zon deze oppervlakken laten verkleuren, uitdrogen en barsten. De Vinyl & Rubber Care zorgt ervoor dat deze gebieden beschermd blijven. Het kan gebruikt worden om een hoge of lage glans te verkrijgen en heeft een frisse citroengeur. Tip: Gebruik het tijdens vriesweer op uw deurrubbers om te voorkomen dat deze vastvriezen.

Intensive tar remover

Tijdens warm weer kan het wegdek smelten en landen er kleine druppeltjes teer op uw carrosserie. Deze vlekken zijn met name goed zichtbaar op licht gekleurde auto's. Intensive Tar Remover zal ook lijmresten en brandstofvlekken van de lak verwijderen en boomsap verzachten. Het kan in het interieur van uw auto gebruikt worden voor het verwijderen van inkt, kauwgom, lijmresten en olievlekken op stoelen, tapijten en harde oppervlakken.
Tip: Gebruik om polijstmiddel en wasresten van rubber en plastic sierlijsten te verwijderen.

Metal Polish

Metal Polish is een snel werkend middel dat vlekken van messing, koper, roestvrij staal, chroom, aluminium en ongelakte aluminium lichtmetalen verwijdert, waardoor zij gaan glanzen. Zodra deze oppervlakken gepolijst zijn, kunnen zij verder met een was of een zegelwas beschermd worden. Tip: Gebruik geen Metal Polish op nieuwe, moderne verchroomde kunststoffen, gelakte lichtmetalen velgen, glanzend afgewerkte metalen of verchroomde platen, omdat deze oppervlakken zachter zijn. Gebruik in plaats daarvan het Super Resin Polish voor deze oppervlakken.

Aqua Wax kit

De Aqua Wax Kit dient om bestaande zegelwassen en wassen na een wasbeurt snel aan te vullen. Het is ideaal als u haast heeft en voegt maar een paar minuten aan de totale was- en droogtijd toe. Aqua Wax kan op alle externe oppervlakken worden aangebracht, inclusief lak, rubber, plastic en glas. Aqua Wax bevat echte Carnauba-was en maakt het mogelijk dat u uw auto tegelijkertijd kunt wassen en drogen. Het heeft de beschermende voordelen van een harde was, maar kan in een fractie van de tijd worden aangebracht. Aqua Wax is geen poetsmiddel, en zal geen krassen, schaafplekken of doffe lak verwijderen of minder zichtbaar maken. Als uw lak deze problemen heeft gebruik dan het Super Resin Polish.
Tip: Niet te veel Aqua Wax aanbrengen omdat het anders moeilijk te poetsen is. 2-4 keer sproeien per paneel is alles wat er nodig is.

Cabriolet fabric hood set

Convertible Soft Top Clean & Protect Complete Kitt bevat alles wat u nodig heeft om het mohair, dubbel donzen, stoffen of canvas vouwdak van uw auto te reinigen en waterdicht te maken. De kit bevat een pH-neutraal schoonmaakmiddel met een bio-actief middel dat vuil, schimmels en algen oplost. Met de ruwe spons in het setje kunt u het oppervlak opruwen zodat het vuil loskomt, zonder de stof te beschadigen. Het tweede deel van het setje is de bescherming die een waterafstotende coating op het weefsel aanbrengt, waardoor de waterdruppeltjes er snel afrollen.
Tip: Als uw stoffen vouwdak erg groen van de algen en schimmels is, moet het verschillende keren gereinigd worden om de bacteriën er volledig uit te kunnen halen. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken moeten de behandelde gedeelten vochtig worden gehouden, door het tijdens de nacht met plasticfolie af te dekken. Hierdoor kan het reinigingsmiddel blijven werken.

Caravan & Boot Cleaner

Caravan & Motorhome Cleaner is een geconcentreerd, multifunctioneel reinigingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor het hele jaar te gebruiken, snel onderhoud aan recreatieve voertuigen. Het kan gebruikt worden op externe en interne oppervlakken voor een grondige reiniging, daar waar nodig. Caravan & Motorhome Cleaner is heel effectief bij het verwijderen winteralgen en die hardnekkige zwarte strepen, waar iedereen last van heeft. Het kan gebruikt worden voor het reinigen van lakwerk, kunststoffen, metalen, rubber, acryl, glasvezel, wielen, ruiten, bekleding, werkbladen, synthetische stoffen, tapijten, kookplaten, afwasbare wandbekleding en gelijksoortige oppervlakken. Plaats de volgende keer wanneer u weg gaat een fles in de kast, het is een echte alles-in-één oplossing.
Tip: Caravans en kampeerbussen hebben vaak kunststof ramen. Reinig deze met de Fast Glass voor een streeploze afwerking zonder krassen of nevelsluiers.

HD Cleaner kit

High Definition Cleaner verwijdert oude lagen polijstmiddel, was en zegelwas van uw lakwerk. Oude en verrotte lagen worden verwijderd, zodat er nieuwe lagen op de kale lak aangebracht kunnen worden. Dit verhoogt de duurzaamheid van het polijstmiddel, de was en de zegelwas wanneer u op een nieuw oppervlak werkt. Reinigen is een essentiële stap wanneer u onderhoud van verf serieus neemt.
Tip: Laat het product niet opdrogen, het is geen polijstmiddel. Werk het op een gedeelte in en verwijder het vervolgens onmiddellijk.

HD Wax

Deze vakkundig vervaardigde was is het resultaat van 40 jaar productonderzoek en ontwikkeling, en wordt individueel gevuld en geïnspecteerd voordat het zorgvuldig luchtgekoeld wordt om ervoor te zorgen dat het geschikt is om gebruikte worden op de de mooiste auto's in de hele wereld. High Definition Wax bevat een zorgvuldig gebalanceerde, en tegelijkertijd complexe mix van polymeren, Carnauba en microkristallijne wassen. Behandelde oppervlakken zijn bijzonder hoogglanzend in combinatie met een uitzonderlijke weerstand tegen milieuvervuiling, waaronder zout, schoonmaakmiddelen, UV-licht, zure regen en industriële neerslag. Het product bevat absoluut geen schuurmiddelen, water en emulgatoren.
Tip: Deze gebruiksvriendelijke was moet zo dun en gelijkmatig mogelijk worden aangebracht. U hebt te veel was gebruikt als het strepen achterlaat wanneer u het uitpoetst. Als u de High Definition Wax gebruikt dan heeft het geen zin om de Extra Gloss Protection te gebruiken.

Palm applicator

Dit opmerkelijke nieuwe instrument is ontworpen uit ergonomisch oogpunt om de prestatie te verbeteren van een groot aantal Autoglym producten. Het is geschikt voor het opbrengen van polijstmiddelen, afwerklagen en bijvoorbeeld Leather Care Cream. De speciaal gevormde pad geeft meer grip en maakt het werk een stuk gemakkelijker.

Surface Detailing Clay Kit

Surface Detailing Clay Kit verwijdert al het aangekoekte vuil van uw lak waardoor er een diepere, duurzamere glans verkregen wordt en is een essentiële stap als u de voorbereiding voor lakken serieus neemt. Sommige problemen met de lak kunnen niet met shampoo worden weggewassen, wij noemen dit aangekoekt vuil. U kunt de ruwe plekken met uw vingertoppen voelen. Deze moeten met herstelklei behandeld worden om veilig van de lak verwijderd te kunnen worden. Zodra de auto volledig met klei behandeld is zal het erg glad aanvoelen en gereed zijn voor High Definition Cleanser of een laag polijstmiddel en was. Surface Detailing Clay Kit bevat de Rapid Detailer, de herstelklei, het Super Resin Polish, de Perfect Polishing Cloth en een microvezeldoek.
Tip: Kijk naar de klei wanneer u het gebruikt. Wanneer het vies wordt, moet het grondig gekneed en terug over zichzelf gevouwen worden om een schoon oppervlak te verkrijgen.

Leather care balm

Leather Care Balm is een zorgvuldig gemengde pH-neutrale emulsie, met zeep, natuurlijke oliën en oppervlaktebestendige middelen, die voedt en hydrateert. Extreem hoge en lage temperaturen, in combinatie met airconditioning, kunnen hun tol eisen van uw lederen interieur. Ondanks het feit dat leder ontworpen is om heel slijtvast te zijn, kunnen bepaalde soorten leder na verloop van tijd uitdrogen en barsten. Leather Care Balm zorgt ervoor dat uw leder de benodigde olie bevat, zonder een onnatuurlijke glans, of kleverige of vettige resten op het oppervlak achter te laten. Gebruik de Leather Care Balm tweemaal per jaar om uw leder soepel en vrij van barsten te houden. In warmere klimaten moet u de Leather Care Balm wellicht vaker gebruiken.
Tip: Gebruik altijd eerst de Leather Cleaner om ervoor te zorgen dat de Leather Care Balm volledig in een schoon, droog oppervlak geabsorbeerd kan worden.

AAutoglym Leather Cleaner

Autoglym Leather Cleaner bevat specialistische reiniging stoffen om lederen bekleding veilig schoon te maken, op te frissen en geuren te neutraliseren. In tegenstelling tot hardere wasmiddelen heeft Autoglym Leather Cleaner een natuurlijke pH-waarde en zal niet de essentiële oliën verwijderen die het leer soepel houden en voorkomen dat het oppervlak barst. Gebruik in combinatie met Autoglym Leather Care Balm om de levensduur van uw lederen bekleding te behouden. Zo blijft de kwaliteit van het leer langer mooi. Toepassing: Leer en andere bekleding

Car Interior shampoo

Car Interior Shampoo is gemakkelijk aan te brengen op uw auto. Car Interior Shampoo verwijdert vlekken, aanslag en vuil van uw bekleding, vloermatten, dakbekleding, vinyl en kunststof. Gebruik de Car Interior Shampoo dan ook uitsluitend voor uw interieur.

Autofresh

Autofresh is een handige luchtverfrisser voor in de auto die direct op de stoffen en harde oppervlakken in uw interieur aangebracht kan worden. Besproei uw matten, tapijten en stoelen om nare luchtjes tegen te gaan. De niet-vlekkende formulering bestrijdt vocht, geuren van huisdieren, rook en andere geuren. Autofresh heeft een frisse, schone geur en is een geweldige afwerking voor een schoon interieur.
Tip: Wij adviseren dat u altijd iets dat gemorst is opruimt om geuren te verwijderen, maar als dat niet mogelijk is, is Autofresh een goede tijdelijke oplossing. Bewaar een fles in het handschoenenkastje en gebruik wanneer nodig.

Hi-Tech interior Microfibre

De Hi-Tech Interior Microfibre cloth is ontworpen voor het regelmatig onderhoud van het interieur van uw auto. De stofzuiger is ongeëvenaard wanneer het om stofzuigen gaat, maar deze doek komt op een goede tweede plek, en met een afmeting van 40 x 40cm is het klein genoeg om in uw dashboardkastje te passen. De zorgvuldig gearrangeerde microvezels kapselen het stof in dat zich op het dashboard en andere harde oppervlakken opeenhoopt, waardoor u uw interieur zonder chemische reinigingsmiddelen schoon kunt houden. Het is ook ideaal voor ontwasemen van uw voorruit op koude ochtenden als uw verwarming er moeite mee heeft en voor het verwijderen van vingerafdrukken van klokjes en navigatiesystemen.

Microfibre Drying Towel 60x60cm

Hi-Tech Microfibre Drying Towel maakt het afdrogen van uw auto erg eenvoudig. De 60 x 60cm doek bevat een grote hoeveelheid water en is gemakkelijk uit te wringen. Het is erg flexibel en kan in de moeilijkst toegankelijke gebieden komen waar zich water bevindt. Na een wasbeurt voor streepvrije ruiten en carrosserie gebruiken. De hoogwaardige genaaide randen zorgen ervoor dat het nooit zal rafelen en u jaren plezier zal bezorgen.

Odour eliminator

Odour Eliminator is ontworpen om hardnekkige en blijvende geuren uit uw auto interieur te verdrijven. Normale luchtverfrissers maskeren vaak vervelende luchtjes en moeten veelvuldig worden gebruikt om effectief te zijn. Autoglym Odour Eliminator, de naam zegt het al, elimineert deze vervelende luchtjes en parfumeerd het interieur niet, het laat een volledig fris ruikend interieur achter na het verdrijven van de vieze geur.

Rapid detailer

Rapid Detailer verwijdert lichte aanslag, herstelt de glans en laat een laagje polymeer ter bescherming op oppervlakken achter. Als u uw auto tussen schoon en vies in zit, is de Rapid Detailer perfect. Het zal geen polijsten, wassen of zegelwassen verwijderen of beïnvloeden en verlengt de bestaande bescherming. U kunt het ook op rubber, plastic, metaal en chroom aanbrengen. Als u uw auto naar een show gereden heeft, of het ergens ten toon stelt, dan is dit perfect om het weer 100 % in orde te krijgen. Als u ons ooit op een show auto's hebt zien onderhouden, dan hebben we de Rapid Detailer gebruikt. Dit is het product dat we hier altijd voor gebruiken. Combineer het met een Hi-Tech Finishing Cloth en u hebt het perfecte onderhoudsduo. Rapid Detailer is ook een uitstekend kleistaafsmeermiddel en wordt geleverd als onderdeel van de Surface Detailing Clay Kit.
Tip: Als het Super Resin Polish wordt gebruikt, is er geen reden om de Ultra Deep Shine ook te gebruiken.

Engine & Machine Cleaner

Engine & Machine Cleaner is een krachtige, op water gebaseerde, biologisch afbreekbare ontvetter, die snel olie, vet en vuil van motoren, onderdelen, gereedschappen en machines oplost. Het is een extreem gemakkelijk te gebruiken spray, borstel- en afspoelbaar schoonmaakmiddel voor alle metalen, plastic of rubberen componenten, inclusief het omringende lakwerk. Tip: Na het reinigen van een motor, moeten de natte oppervlakken met de Vinyl & Rubber Care bespoten worden, sluit de motorkap en laat het opdrogen. Hierdoor ziet al uw plastic en rubber er weer als nieuw uit.

Clean wheels

De Clean Wheels is het ideale schoonmaakmiddel voor gewone lichtmetalen velgen. De snel werkende formule verwijdert vuil en remstof van uw wielen op een snelle, effectieve en veilige wijze. De Clean Wheels is geschikt voor gelakt aluminium, gelakte en plastic afwerkingen. Als uw wielen een andere afwerking hebben, gebruik dan in plaats daarvan de Custom Wheel Cleaner. Tip: Beweeg de auto tijdens het schoonmaken met een halve wiellengte naar voren, zodat u makkelijker bij de onderkant van de spaken kunt komen.

Instant tyre dressing

Uw banden prepareren brengt een natuurlijke zwarte glans terug, waardoor oudere rubber er weer als nieuw uitziet. Dit is de ideale manier om uw wielen af te werken en een essentiële stap voor de perfectionist. Instant Tyre Dressing is een eenvoudig te gebruiken spuitproduct dat op natte of droge zijkanten van banden kan worden aangebracht. Het product kan gebruikt worden voor een licht glanzende of matte afwerking.
Tip: Controleer of de zijkant van de band geen vuil en oude coatings bevat, zodat de preparatie maximaal contact met het rubber maakt.

Alloy wheel seal

De Alloy Wheel Seal is een beschermende coating voor alle typen wielen. De gebruiksvriendelijke zegelwas maakt continu onderhoud van de wielen eenvoudig. Vuil wordt op de coating opgevangen in plaats van zich direct aan het wiel te hechten. Breng als onderdeel van uw finish, na iedere wasbeurt een dunne laag op schone, droge wielen aan.