Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

    Blog posts

    Terug

    Hoe werkt een lakpen?

    Heb jij lakschade en wil je die zelf herstellen? Een lakpen is een fantastisch hulpmiddel om lichte lakschade te camoufleren. Maar hoe werkt een lakpen? Gelukkig klinkt het ingewikkelder dan het uiteindelijk is. Iedereen kan het!

    Lakschade herstellen met een lakpen

    Lakschade herstellen met een lakpen is niet heel ingewikkeld. Toch zijn er wat punten die je kunt volgen om het beste resultaat te verkrijgen. Hieronder hebben we een stappenplan voor je opgesteld hoe je het beste een lakpen gebruikt.

    • Maak de ondergrond schoon en stofvrij
    • Verwijder roest indien aanwezig
    • Ontvet de ondergrond
    • Zorg voor optimale hechting met behulp van een Primer
    • Schud de lakpen heel goed voor gebruik
    • Breng meerdere lagen aan
    • Polijst na een week

    Extra tips bij gebruik van een lakpen

    Wanneer je een lakpen gebruikt, kun je het beste 2 of 3 lagen aanbrengen op de kras. Het is hierbij belangrijk dat je na elke laag ongeveer 15 minuten wacht. De lak kan in de tussentijd hard worden en dan pakt de volgende laag weer beter.

    Gebruik je een metallic of parelmoer lak voor jouw auto of motor lakschade? Dan is het erg verstandig om na 15 minuten een blanke lak eroverheen aan te brengen voor het beste en meest glanzende resultaat.

    Verschil lakpen en lakstift

    Lakpen of lakstift? Welk product werk het beste voor jouw lakschade? Wat is eigenlijk het verschil tussen een lakpen en een lakstift?

    Een lakpen is een dunne pen met een punt die een kleine hoeveelheid lak bevat en is bedoeld om kleine oppervlakken te bewerken. Je kunt hiermee lichte schade zoals oppervlakkige krasjes camoufleren. Een lakstift is een stift met een kwastje, die grotere oppervlakken kan bedekken en een dikkere laag lak kan aanbrengen. Beide zijn gemakkelijk te gebruiken.

    Lakschade zelf herstellen? 123autolakken helpt

    Wil jij de lakschade aan jouw auto of motor zelf gaan herstellen? Bekijk de schade en beslis welke producten jij nodig zult hebben voor deze klus. Misschien kun je het af met een lakpen, of ga je voor een lakstift of spuitbus? Heb je al de juiste middelen in huis, zoals bijvoorbeeld schuurpapier of blanke lak voor de afwerking? Voor al je keuzes en vragen bij het repareren van lakschade kun je terecht bij 123autolakken.


    Written by - 07-02-2023 10:22

    Laatst geupdate op: 07-02-2023 10:25

    Tags: